Παρασκευή 24 Μαΐου 2013

Περί horror films


Καλημέρα:))
Σήμερα θα μιλήσουμε για τα horror films/ταινίες τρόμου, ποια είναι η διαφορά τους από τα θρίλερ, τα όρια ηλικίας για τέτοιες ταινίες και γιατί τα αντιμετωπίζουμε λάθος.
Αρχικά να πούμε ποια είναι η διαφορά των ταινιών τρόμου από τα θρίλερ. Τα θρίλερ ανέκαθεν είχαν ένα στόρι που είναι κοντά στην πραγματικότητα πολλές φορές βασίζονταν και σε αληθινή ιστορία και τα κλασσικά θρίλερ συνήθως περιέχουν δολοφονίες και λοιπά. Στις ταινίες τρόμου σχεδόν πάντα υπάρχει και το υπερφυσικό στοιχείο είτε αυτό είναι φαντάσματα είτε ψυχές ή βαμπίρ.
Επίσης όποιος έχει δει πολλές τέτοιες ταινίες έχει παρατηρήσει πως αναπτύσσουν το στόρι τους. Για παράδειγμα στις περισσότερες ταινίες συνήθως βλέπουμε αρχικά την ιδανική οικογένεια με τις δύο κόρες που μετακομίζουν και μετά καταλαβαίνουν ότι το σπίτι είναι στοιχειωμένο. (Έδωσα το πιο κλασσικό παράδειγμα, αλλά στην πραγματικότητα όλα τα horror films παίρνουν αυτό σαν βάση και το προσαρμόζουν στο δικό τους σενάριο)

Οι γονείς τώρα (τουλάχιστον οι δικοί μου) πιστεύουν ότι είναι οκ να βλέπω οποιοδήποτε είδους θρίλερ αλλά ποτέ τρόμου.
Πραγματικά πιστεύετε ότι θα ήταν καλύτερο να δω τον αντίχριστο που περιέχει απίστευτα extreme σκηνές, και θα τρομάξω άμα δω το paranormal activity?


ΛΑΘΟΣ! Υπάρχουν θρίλερ που μπορούν να γίνουν πολύ ποιο τραυματικά από horror. Εγώ έδωσα απλά ένα παράδειγμα αλλά το ίδιο ισχύει και για ποιο εμπορικές ταινίες πχ το κορίτσι με το τατουάζ.
Δεν νομίζω ότι ένα παιδί ας πούμε θα ήταν καλύτερο να δει το κορίτσι με το τατουάζ από το saw για παράδειγμα (Ακόμη κι αν εγώ το είδα 11 χρονών, μην με παίρνετε σαν παράδειγμα). Είναι το ίδιο να δεις μια πολύ βίαιη σκηνή βιασμού από το να δεις κάποιον να κόβει το πόδι του? Που στο κάτω κάτω ούτε καν μπορείς να το δεις καθαρά ενώ στην άλλη αντίστοιχη σκηνή μπορούσες να δεις τα πάντα συμπεριλαμβανομένου γυμνού κτλ. Βέβαια μέχρι ένα παιδί να γίνει 13 πιστεύω πως οι γονείς οφείλουν να βάλουν κάποιους περιορισμούς στις ταινίες που θα βλέπουν αλλά μετά από αυτή την ηλικία πιστεύω πως είναι εντάξει να δουν ότι ταινία θέλουν αρκεί να έχουν την ωριμότητα να την αντιμετωπίσουν όπως πρέπει. 

Δεν είναι τυχαίο άλλωστε πως πχ το the ring βαθμολογήθηκε p.g 13 στην Αμερική ενώ το κορίτσι με το τατουάζ UR (17) 

Η γνώμη δική σας:) 
Χαριτίνη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου