Τετάρτη 22 Μαΐου 2013

Συνομωσιολογίες #1


Γεια σας λοιπόν!
Πρώτο άρθρο με νέα θεματολογία και αποφάσισα να θίξω ότι ποιο extreme μου έρχεται.
Για λίγο καιρό οι συνομωσιολογίες θα είναι το κύριο θέμα συζήτησης εδώ, οπότε μπορείτε να μου στείλετε ότι θέλετε να πούμε, από ούφο μέχρι illuminati.Όλες οι ιδέες είναι ευπρόσδεκτες.
Να ξεκαθαρίσουμε όμως σε τι πεδίο θα κινηθούμε: Θα βασιστώ στις πληροφορίες που θα βρω από googlαρισμα οπότε ποτέ δεν θα μπορώ να είμαι σίγουρη για αυτά που θα πω.
Επίσης, δεν είμαι ούτε υπέρ ούτε κατά των συνομωσιολογιών απλά θα βάλουμε κάτω τα στοιχεία που έχουμε και θα καταλήξουμε για κάθε μια από αυτές. ΤΊΠΟΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ!

Αποφάσισα πρώτο θέμα να είναι η 11η Σεπτεμβρίου (μην ξενερώνετεεεε;P) αφού είναι και ότι ποιο δημοφιλές κυκλοφορεί επί του θέματος.

Ας ξεκινήσουμε με το τι συνέβη τότε γιατί πολλοί δεν ξέρουν - η τα ξέρουν μισά. Στις 11 Σεπτεμβρίου 2001, η τρομοκρατική οργάνωση Αλ Κάιντα, οπλισμένη με 4 επιβατικά αεροπλάνα-Καμικάζι, ανατίναξε τους δίδυμους πύργους.
Αυτό συνέβη από ισλαμιστές τρομοκράτες από την οργάνωση Αλ Κάιντα και τον αρχηγό της Οσάμα μπιν Λάντεν, με σκοπό να πλήξουν τον μεγαλύτερο εχθρό τους .Οι δίδυμοι πύργοι άνηκαν στο Παγκόσμιο Κέντρο Εμπορίου στο Μανχάταν, και ήταν τα δύο ποιο γνωστά από τα εφτά κτήρια.

Τώρα το θέμα είναι ότι οι κολλημένοι τύποι που το μόνο με το οποίο ασχολούνται είναι να ψάχνουν τα "ύποπτα" για εκείνους στοιχεία σε τέτοιες επιθέσεις και να τα μεγαλοποιούν υποστηρίζουν ότι η επίθεση σκηνοθετήθηκε από διεφθαρμένα μέλη της Αμερικάνικης κυβέρνησης με σκοπό να δικαιολογήσει την εισβολή στο Ιράκ και να επιβάλλει δρακόντειους αντιτρομοκρατικούς νόμους.

ΟΚ ας το πάρουμε ήρεμα. Για μένα αυτό δεν ισχύει για διάφορους λόγους που καλύτερα να μην αναλύσω εδώ γιατί δεν θα τελειώσουμε ποτέ. Η μόνη "συνωμοσία" που ίσως υπάρχει είναι ότι οι Αμερική γνώριζε για την επίθεση και άπλα δεν την σταμάτησε. Κάτι τέτοιο έχει γίνει πολλές φόρες στο παρελθόν. O Τσόρτσιλ πχ στο 2ο παγκ. πόλεμο άφησε να εξελιχθεί γερμανική επίθεση ενώ ήταν πλήρως ενήμερος, γιατί αν την σταματούσε θα υποψιάζονταν οι Γερμανοί ότι υπάρχουν Βρετανοί κατάσκοποι ανάμεσα τους.

Τώρα υπάρχουν και διάφορα άλλα πράγματα όπως ότι:
1) Οι Πύργοι έπεσαν σε κατακόρυφη ελεύθερη πτώση, σαν ελεγχόμενη κατεδάφιση.
2) Κανένα άλλο κτίριο δεν έχει καταρρεύσει εξαιτίας της φωτιάς.
3) Ακούστηκαν πολλές εκρήξεις.

Ας τα πάρουμε λοιπόν με τι σειρά:
1) FAIL. Σε μια ελεγχόμενη κατεδάφιση οι βόμβες σκάνε σε διάφορα σημεία κατά μήκος όλου του κτηρίου η μία μετά την άλλη και η κατεδάφιση συμβαίνει μετά τις εκρήξεις. Στην περίπτωση των δίδυμων πύργων η κατάρρευση ξεκινάει από το σημείο σύγκρουσης με το αεροπλάνο και συνεχίζει παρασύροντας το κάτω μέρος. Επίσης δεν βλέπουμε η ακούμε βόμβες.Βέβαια πολλοί έσπευσαν να δουν 500 φορές καρέ-καρέ το βίντεο και έβρισκαν πάντα κάτι που έμοιαζε για βόμβα χωρίς βέβαια τίποτα να είναι σίγουρο.

2) ΚΑΙ ΞΑΝΑ FAIL! Καταρχάς οι δίδυμοι πύργοι δεν κατέρρευσαν μόνο λόγω της φωτιάς αλλά και λόγω μιας μικρούλας σύγκρουσης που δεν λάβατε υπόψιν-.-
Επίσης πολλά κτήρια αποδεδειγμένα έχουν καταρρεύσει λόγω της φωτιάς όπως το Λονδρέζικο Blitz.  Στα συντρίμμια του φαίνονται ακόμα και οι μεταλλικές δοκοί που έχουν λυγίσει και στρίψει σε περίεργα σχήματα εξαιτίας της θερμότητας :



3) Ωχ θεέ μου. Πραγματικά εδώ ακόμα και εγώ ένα 13χρονο κορίτσι θα έπρεπε να μουτζώσει την ιδιοφυΐα που σκέφτηκε αυτή τη συνωμοσία. Μα φυσικά θα ακούστηκαν εκρήξεις.Ασανσέρ με κομμένα καλώδια πέφτουν σε φρεάτια, λιμνούλες υγρού καυσίμου αναφλέγονται, μετασχηματιστές ανατινάζονται, και συντρίμμια πέφτουν στο δρόμο από ψηλά. ΤΙ ΗΧΟΥΣ ΠΕΡΙΜΕΝΕΣ ΝΑ ΑΚΟΥΓΟΝΤΑΙ?


Πηγές:

Βικιπαίδεια
Popular Mechanics magazine


Ελπίζω να σας άρεσε το άρθρο.
ΟΥΦ τα είπα και ξελάφρωσα. 
Φιλάκια και περιμένω σχόλια και ιδέες 
Χαριτίνη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου